Svatební menu

Fotograf

Není snad nikdo, kdo by se netěšil na svatební hostinu. Stoly se prohýbají pod dobrotami, hosté si pochutnávají na tradičních i exotických jídlech. Podle čeho ale sestavit svatební menu tak, aby byli všichni spokojení? Svatební menu je oříšek, se kterým si lámou hlavu všichni novomanželé. Před jeho sestavením si musíte ujasnit, zda chcete starou dobrou klasiku jako je svíčková, plněná kapsa či řízek, nebo chcete oslnit své hosty něčím exotickým. Podle toho poté můžete volit konkrétní chody. Výběr se bude z velké části řídit i možnostmi provozovny, ve které hostinu plánujete. Je dobré sejít se dopředu s kuchařem a probrat s ním vaše přání a požadavky a poradit se o skladbě menu. Uvidíte, do jaké míry vám kuchař vyjde vstříc a zda vám uvaří i chody, které nemá obvykle v nabídce. Počet chodů záleží čistě na vás, ale bývá zvykem, že se svatební hostina skládá alespoň ze tří chodů – polévky, hlavního chodu a dezertu. Při sestavování menu nezapomínejte ani na vegetariány. Je dobré, udělat si dopředu menší průzkum o tom, kdo z vašich hostů je vegetarián či vegan. Uvidíte, že když jim nabídnete na oběd vegetariánskou alternativu, budou velmi mile překvapeni. Na svatební tabuli by nemělo samozřejmě chybět cukroví, jednohubky, mísy s ovocem a jiné zobání. Ať už zvolíte menu jakékoliv, ujistěte se, že máte všeho dostatek. Není nic horšího než se omlouvat tetičce, že na ni bohužel nevyšla svíčková, protože jste s ní na svatbě nepočítali.

Fotograf
Fotograf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *